Двете браншови организации, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията

...
Двете браншови организации, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията
Коментари Харесай

Заведенията в стрес - няма мерки, а те нямат оборот

Двете браншови организации, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, са обезпокоени, защото не откриват съвпадение сред техните проблеми и дневният ред на държавното управление и парламента и упорстват оцеляването на българския бизнес и българските жители да бъде главен приоритет за страната.

" Ние ясно осъзнаваме, че на километри от границите ни се води война и показваме своята съпричастност към всички, наранени от нея, без значение от националността им. Съгласни сме, че те би трябвало да получат поддръжка и доста наши членове се включват с такава съгласно опциите си. Но недоумяваме за какво на произвола на ориста са оставени хиляди български предприемачи и стотици хиляди техни чиновници ", се показва в изказване на браншовите камари.

Според БАЗ и СЗБ българското държавното управление не прави безусловно нищо, за да овладее развихрянето на рецесията у нас. Заведенията са обезпокоени, защото виждат " чутовна инфлация, ужасяващи цени на ток, газ, горива и липсва каквато и да е предвидимост във връзка с утрешния ден ". Оборотите им спадат драстично и често работят на загуба. Едновременно с това не можели да подвигат цените в заведенията по този начин, че да компенсират инфлацията, защото клиентите им не биха могли да си го разрешат. Служителите им също упорствали за покачването на заплатите.

Едновременно с това са изчезнали всички стопански ограничения с претекст, че към този момент COVID-19 няма. А за избавление от новите рецесии не се приказва. Имитират се обезщетения за тока, които са извънредно незадоволителни и макар които сметките ни са най-малко два пъти по-високи спрямо миналогодишните. "

Заведенията упорстват " страната да влезе във функционалността си и да направи всичко допустимо за преодоляване на рецесиите и съответна поддръжка за най-засегнатите от тях. Те също по този начин желаят страната да не ги преследва като нарушители и да променя разпоредбите в придвижване - какво тъкмо имат поради и какви правила не се показва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР